fbpx

[Workshop] Coneix les últimes iniciatives de reutilització d’envasos que ja estan aplicant supermercats a nivell internacional

El proper 30 de març d’11:30 a 13:00h tindreu l’oportunitat de conèixer casos d’èxit internacionals de reutilització d’envasos i prevenció de residus als supermercats i altres establiments. Esperem que aquestes experiències puguin inspirar-vos en avançar cap a models de venda residu zero, que faciliten a les persones consumidores poder exercir un consum més responsable i que contribueixen al compliment de les properes legislacions en aquest sentit.

Persones responsables de Loop i MIWA exposaran com funcionen les seves solucions per la venda de productes d’alimentació, neteja i higiene a granel o en envasos reutilitzables. Al final de les presentacions podreu plantejar dubtes o aclariments.


LOOP és una plataforma creada per una coalició de fabricants, minoristes i consumidors disponible a Estats Units, Regne Unit, Canadà, Japó, França i aviat a Austràlia amb socis com Carrefour, Tesco, Wallgreens i oferint productes d’entre d’altres Häagen-Dazs, Nivea, Pantene, Purina, Danone o Kraft Heinz. Loop treballa amb una cadena de subministrament inversa: recull els envasos usats dels consumidors i minoristes, permet la devolució del dipòsit, la classificació i l’emmagatzematge i, finalment, retorna els envasos netejats als fabricants per omplir-los.

Ed Thorne és el cap de desenvolupament empresarial de Loop (una empresa de TerraCycle) a Europa. Ed es va incorporar a Loop a principis del 2020 i és responsable de les col·laboracions i nous negocis amb minoristes, marques i altres que busquen desenvolupar cadenes de subministrament duradores a tot Europa. Abans d’unir-se a Loop, Ed tenia una àmplia experiència de gestió comercial i general amb empreses innovadores en SaaS i intel·ligència corporativa a Europa i Àsia oriental.


MIWA #MInimumWAste és una empresa tecnològica txeca amb la missió de prevenir els residus dels envasos d’un sol ús. Des del 2014, MIWA desenvolupa una solució intel·ligent que ajuda els clients, comerciants i productors a superar els obstacles en l’adopció de mètodes de prevenció de residus. MIWA ha desenvolupat tecnologia i serveis que permeten a marques i minoristes distribuir i vendre aliments en envasos reutilitzables, mantenint els màxims estàndards d’higiene i processos eficients. Per la seva solució, MIWA ha guanyat diversos premis globals en l’àmbit de la sostenibilitat i l’economia circular, com l’European Innovation in Sustainability 2019, el New Plastics Economy Innovation Prize o el guanyador dels SDGs Awards.

Mirek Lizec és el CEO de MIWA Technologies, responsable d’apropar la tecnologia MIWA al mercat, establir associacions comercials i de l’estratègia empresarial.


Atès que la reutilització és un tema transversal, preguem feu extensa aquesta invitació a aquelles persones responsables de tots aquells departaments que hi puguin tenir interès (sostenibilitat, RSC, qualitat, logística, màrketing, etc. ).


Us recordem que el Protocol per la Reutilització està adreçat als supermercats, hipermercats i grans superfícies així com als gremis i associacions de comerciants d’alimentació i altres productes de consum quotidià que opereu a Catalunya. El Protocol pretén ser una eina al vostre servei per avançar en la venda de productes alimentaris, d’higiene i neteja sense generar residus i per donar visibilitat al vostre compromís en la reducció dels envasos d’un sol ús amb rigorositat i informació.

El Protocol per la Reutilització és una iniciativa impulsada per Rezero amb el finançament de l’Agència de Residus de Catalunya i amb el suport de l’Agència Catalana de Seguretat Alimentària, l’Agència Catalana del Consum i la Direcció General de Comerç del Departament d’Empresa i Treball, la Direcció General d’Empreses Agroalimentàries, Qualitat i Gastronomia de la Generalitat de Catalunya, l’Agència de Salut Pública de Barcelona, l’Institut Municipal de Mercats de Barcelona i l’Àrea Metropolitana de Barcelona.


Els primers signants del mateix son Ametller Origen, La Sirena, Veritas, Condis, Sorli, Grup Llobet, Gremi de Carnissers i Xarcuters de Barcelona i Província, Gremi de Peixaters de Catalunya i Gremi de Carn de Barcelona. Per a sumar-vos a la llista de signants del Protocol per la Reutilització, cal omplir el formulari de la pàgina 22 del document.

Aquest Workshop compte amb el suport de l’Agència de Residus de Catalunya i Break Free From Plastic.