fbpx
Re-solucions i serveis

L’AMB aposta pels bolquers i els productes menstruals reutilitzables, amb Rezero

L’AMB va engegar, el 24 de gener, un projecte de promoció de bolquers i productes menstruals reutilitzables als municipis de Santa Coloma de Gramenet, Ripollet i Molins de Rei. Té el suport de Rezero i els ens locals d’aquests tres municipis.

L’objectiu és impulsar l’ús d’aquest tipus de productes i promoure’n la implantació en diversos espais municipals, com ara escoles bressol, associacions de famílies d’alumnes, instituts, espais de criança, grups de maternitat i centres de recursos per a dones.

Imatge de la campanya impulsada per l’AMB.

El projecte es durà a terme fins al mes de juny. Preveu arribar a 250 persones i es materialitzarà en diferents xerrades informatives. Els assistents rebran productes reutilitzables, de fabricació local i ecològica, que hauran pogut triar segons les seves preferències i necessitats.

Prevenció de residus problemàtics

Les compreses, tampons i bolquers d’un sol ús són residus problemàtics que es generen a gairebé totes les llars metropolitanes.

Són productes fets principalment de plàstic, difícils de reciclar i, per tant, amb un gran impacte sobre el medi ambient. També són perjudicials per a la salut de les persones, ja que poden contenir substàncies tòxiques. A més, a llarg termini també són menys econòmics.

Per tot plegat, l’AMB aposta pels bolquers i els productes menstruals reutilitzables. I ho fa de la mà de Rezero, que fa anys que treballa per generalitzar-ne l’ús.

Estudis i campanyes de Rezero

Per a Rezero, la necessitat d’apostar per productes menstruals i bolquers reutilitzables és clara. Per això l’any 2020 va publicar l’informe “Els costos ambientals i econòmics dels productes menstruals d’un sol ús, bolquers infantils i tovalloletes humides”. Amb aquest estudi, aportava dades sobre l’impacte d’aquests productes d’un sol ús a Europa i Catalunya que han servit per dimensionar la magnitud del problema.

A més, amb la campanya Nou Període, Rezero ha aconseguit posar sobre la taula la necessitat de donar a conèixer les alternatives reutilitzables als productes menstruals d’un sol ús.

Per això l’AMB aposta pels bolquers i els productes menstruals reutilitzables de la mà de Rezero: Enllaç a la pàgina web de la campanya de l’AMB

Abril 2024