fbpx

L’EFSA alerta del perill sanitari del bisfenol A

Rezero reclama a les administracions que engeguin els mecanismes per garantir que es faci efectiva la prohibició del Bisfenol A en els envasos alimentaris

Aquesta setmana, l’EFSA (l’Autoritat Europea de Seguretat Alimentària) ha presentat un informe alertant del risc que té el bisfenol A en la salut de les persones consumidores de tots els grups d’edat. I ho ha fet en un estudi en el qual s’han examinat 800 informes científics publicats des del 2013.

Des de Rezero, fa anys que, amb la necessitat de reduir i eliminar els additius com el Bisfenol A en envasos alimentaris, considerem que la nova alerta de l’Autoritat Europea de Seguretat Alimentària (EFSA), ha de ser un accelerador en la necessitat de regular en l’àmbit de tota la indústria europea i posar per davant la protecció de les persones.

A escala estatal ja tenim la Ley de Residuos y Suelos Contaminados que específicament planteja l’eliminació de l’ús de Bisfenol A. És important reclamar i exigir a les administracions que engeguin els mecanismes per garantir que es faci efectiva la prohibició.

Ens preocupa i ens inquieta que existeixin més de 800 informes científics que fa més d’una dècada que estan alertant sobre els impactes d’aquests productes sobre la salut i que encara no hi hagi una regulació europea homologada ni un canvi de les polítiques productives que posin per davant la salut de les persones abans de la proliferació d’aquestes substàncies nocives en l’alimentació i altres productes de consum.

Informació adicional:

Zero tòxics

Salut de plàstic

21 abril 2023

Autoria foto: Marta Amat /Rezero