fbpx
Societat Residu Zero

La Comunitat de Madrid interessada en la implantació de biblioteques de les coses

El passat 12 de juny una delegacio de diputades i diputats de l’Assamblea de Madrid i responsables tècnics i polítics de diversos municipis de la Comunitat de Madrid van visitar la Biblioteca de les Coses del barri de Sant Marti de Barcelona.

El grup, format per unes 30 persones, van poder conèixer els orígens i el funcionament d’aquest servei comunitari de la mà de diversos voluntaris del grup motor i de representants de la Cooperativa Nusos i Rezero, promotores d’aquesta iniciativa. 

La Biblioteca de les Coses i en concret la de Sant Martí com a primera experiència de tot l’Estat ha esdevingut un punt d’interès i inspiració per diverses administracions de tot els territoris. En aquest cas, els visitants es van interessar per les dinàmiques comunitàries que van fer possibles la seva posada en marxa, quin és el paper que poden jugar les diverses administracions (ajuntaments, diputacions, governs autonòmics) per implantar-les als barris, quins són els productes que més demanda tenen i quina és la valoració que fan els seus usuaris i usuàries.

El comentari majoritari dels participants de la visita va ser, sens dubte, la posada en valor d’aquest servei com un projecte realment disruptiu i transformador que, des del treball i l’empoderament comunitari,  materialitza el concepte de la reutilització i el residu zero.

El desig de Nusos i Rezero és que la xarxa de Biblioteca de les Coses s’amplii a tots el territoris i contribuir a l’acceleració de la transició cap a la societat residu zero. Continuem acompanyat a tots aquests col·lectius i administracions que comparteixin aquesta visió.


Biblioteques de les coses

5 bons motius per obrir una Biblioteca de les Coses

Les biblioteques de les coses són espais de préstec d’objectes per a usos esporàdics, amb beneficis ambientals i socials de pes.

Des que Nusos i Rezero van inaugurar la primera del país, han proliferat altres iniciatives, moltes assessorades per les dues entitats.

Consulta els 5 motius >>