fbpx

PIMEM i Rezero acorden treballar conjuntament per fomentar la prevenció de residus entre pimes i autònoms

La Fundació Rezero i PIMEM han tancat aquest matí un acord de col·laboració per treballar conjuntament en iniciatives dirigides a petites i mitjanes empreses, així com també als autònoms, per impulsar iniciatives i programes de treball encaminats cap a la sostenibilitat i l’economia circular dins aquests col·lectius. En concret, ambdues entitats impulsaran mesures en l’àmbit de la prevenció de residus, la reducció del sobreenvasat i del malbaratament alimentari, l’impuls de la reutilització i la promoció del comerç de proximitat i de producció local.

Compromisos i reptes de PIMEM

En aquest sentit la Federació s’ha compromès a participar en iniciatives socials amb l’objectiu de sensibilitzar i promocionar la recerca i la innovació, la incidència legislativa, la formació i el debat sobre l’excés de residus i consum de recursos naturals i la necessitat d’un consum més responsable i sostenible. Per al president de PIMEM “es tracta d’actuacions dirigides al sector empresarial, al comerç i la distribució i a la població o a clients en general. L’objectiu és aconseguir la implicació de les activitats econòmiques i els seus clients en aquelles accions que poden contribuir a millorar la sostenibilitat.”

La Federació assegura que el seus principals reptes són millorar la sensibilitat ambiental que es pot aplicar en els hàbits de consum i donar a conèixer les principals accions que fa l’empresa en aquest mateix àmbit. Així mateix PIMEM vol fomentar el comerç verd com a xarxa de botigues que ofereixin productes o serveis que permetin fer un consum i una compra més sostenible amb el medi ambient i la societat, a partir de productes reutilitzables, productes a granel, productes ecològics i de proximitat.  

La valoració de Rezero

Per la seva part, Rosa García, directora de Rezero, ha volgut destacar el pes de les petites i mitjanes empreses dins el nostre territori, així com la capacitat d’aquest col·lectiu per liderar accions transformadores cap a un canvi de model, més just i sostenible. Per a Rosa García, “ara més que mai, som en un moment transcendent i il·lusionant d’inflexió envers la prevenció de residus amb iniciatives i normatives que ens ajudaran a avançar cap a la societat Residu Zero”.

Aquest acord és per PIMEM i Rezero un pas important perquè les petites i mitjanes empreses no es quedin enrere en els objectius que marca Europa pel 2030. És també una oportunitat de valor i posicionament per a les empreses compromeses.