fbpx

Remenja’mmm arriba als municipis

Rezero culmina la campanya Remenja’mmm a Balears amb una proposta transversal per aplicar la prevenció del malbaratament alimentari des dels municipis.

La Llei Balear de Residus i també la llei estatal marquen un objectiu del 50% de reducció del malbaratament alimentari per al 2030. Un objectiu ambiciós, si tenim en compte la situació avui dia, i que Rezero vol contribuir a complir, convidant els municipis a sumar-se al moviment Remenja’mmm, amb accions de sensibilització i prevenció. 

Recordem que durant l’any 2023, Remenja’mmm va incidir de manera transversal en els sectors HORECA, comercial, de producció agroalimentària i als hospitals, amb uns resultats molt positius, tant en l’àmbit de participació i implicació dels diferents actors de la cadena alimentària, com de tones de menjar aprofitat.

Proposta als municipis

Continuant amb aquesta idea de transversalitat, la proposta als municipis que llançam el 2024, posa el focus en el malbaratament que es produeix a les llars, a les botigues i als restaurants. 

En aquest sentit, s’han elaborat materials visuals per a la sensibilització amb consells pràctics de prevenció per a diferents escenes quotidianes que es produeixen a casa, a l’hora d’anar a comprar o bé en menjadors col·lectius (restaurants, escoles..). La idea és mostrar que en cada petita acció del viatge que fan els aliments, des del lloc on es produeixen fins que arriben a taula i més enllà, tenim l’oportunitat de valorar els aliments, evitant que es facin malbé.


A més d’aquests materials que es poden descarregar gratuïtament a través de la web de la campanya, els municipis que vulguin aprofundir i anar més enllà, poden també disposar dels serveis que Rezero ofereix, com la inclusió dels restaurants a la xarxa Remenja’mmm, la participació d’empreses i botigues d’alimentació al pont alimentari i els serveis d’assessorament que Rezero proporciona per a l’elaboració de plans de prevenció de residus i que inclouen propostes específiques per assolir els objectius de reducció del malbaratament alimentari que estableix la llei.

Per a més informació, contactar amb roserb@rezero.cat / 680 82 12 44