fbpx

La millor manera de celebrar el 8M és amb avenços aconseguits!

Aquest 8M sortirem al carrer amb més orgull que mai. La raó, la contribució de Rezero al Pla integral d’equitat menstrual i climateri 2023-2025, impulsat pel Departament d’Igualtat i Feminismes amb la participació de tots els departaments de la Generalitat de Catalunya. Un paquet de mesures que suposen un abans i un després a Catalunya.

Hem assolit drets pioners al món.

El dret a decidir de manera lliure i informada com volem gestionar el nostre cicle menstrual al llarg de la nostra vida.

Catalunya es converteix en el primer país a garantir l’accés igualitari i universal als productes menstruals reutilitzables, acompanyats d’informació de qualitat i assessorament de les farmàcies. 

Amb aquesta mesura podem acabar amb la pobresa menstrual, que afecta dues de cada deu persones a Catalunya. Segons dades de RezeroLab, el cost en productes menstruals al llarg del període actiu de menstruació, pot arribar als 4.000€. Una injustícia social que a la fi serà història. 

Hem aconseguit reconèixer drets amb perspectiva de gènere, amb un enfocament transinclusiu amb mesures que s’adrecen a les dones, a les persones no binàries i els homes trans que menstruïn.

Hem fet passes per trencar els mites i tabús sobre la regla. Malgrat que el 50% de la població mundial menstrua cada mes, continua sent un tema incòmode per a determinats sectors.

Hem assentat les bases perquè l’equitat menstrual desencadeni un impacte positiu en la dimensió social, econòmica i ecològica. I per això, cal que moltes altres administracions segueixin les petjades que ha marcat el Govern català.

Per tot això, a Rezero, després d’anys generant estudis, desenvolupant campanyes amb incidència a Catalunya i Balears, creant estructures que continuen creixent al llarg de tot el territori, fent activitats d’educació menstrual, tant a adolescents com a públic adult, formació a professorat i personal d’administracions públiques. 

Aquest 8M tenim molts motius per creure amb el que fem i el que aconseguim de manera conjunta.