fbpx

RezeroLab Dades

Malbaratament alimentari

Dades d'Europa

El malbaratament alimentari any rere any genera la pèrdua de milers de tones d’aliments, la generació de grans quantitats de residus orgànics i de grans pèrdues econòmiques, a causa d’un sistema de producció, distribució i consum d’aliments deficitari.

Evolució del malbaratament alimentari en diferents sectors de producció de la UE

Font:EUROSTAT
Gràfica

Al 2021, les llars van generar el 54% dels residus de malbaratament alimentari (70 kg per càpita), molt per sobre de la quantitat de residus de malbaratament alimentari procedents dels sectors de producció primària i fabricació de productes alimentaris i begudes (9% i 21%, respectivament). Evidenciant que aquests sectors ja presenten estratègies per reduir aquests tipus de residus.
Els restaurants i serveis d’alimentació van generar el 9% del total d’aquests residus i, finalment, el comerç de la venta al detall i altres tipus de distribució d’aliments va ser el sector amb menys residus de malbaratament alimentari: un 7% respecte el total generat.

No obstant això, aquestes dades no reflecteixen del tot la realitat, ja que encara s’està analitzant l’impacte que va suposar la covid-19 en el tancament del sector de la restauració i distribució d’aliments.